Bibliografia.
1.
Postępy techniki jądrowej, Zastosowanie promieniowania
jonizującego w rolnictwie, zwalczanie szkodników metodą wypuszczania sterylnych
owadów, prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz, str. 35 – 41, vol. 38 z.2,
Warszawa 1995 r.
2.
Postępy techniki jądrowej, Napromieniowanie – skuteczny
sposób konserwacji żywności, dr Wacław Stachowicz, str. 34 – 36, vol. 37
z.3, Warszawa 1994 r.
3.
Seminarium Atom a społeczeństwo w stulecie odkrycia
polonu i radu, Co zawdzięczamy odkryciom Marii Skłodowskiej – Curie i Piotra
Curie w technice i technologii, Andrzej G. Chmielewski, Warszawa, 15
czerwca 1998 r.
4.
Utrwalanie produktów rolno – spożywczych i higienizacja
pasz metodą radiacyjną, (Ulotka),
5.
Napromienianie żywności – technologia alternatywna, (Ulotka).