Bibliografia.

 

1.     Postępy techniki jądrowej, Zastosowanie promieniowania jonizującego w rolnictwie, zwalczanie szkodników metodą wypuszczania sterylnych owadów, prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz, str. 35 – 41, vol. 38 z.2, Warszawa 1995 r.

2.     Postępy techniki jądrowej, Napromieniowanie – skuteczny sposób konserwacji żywności, dr Wacław Stachowicz, str. 34 – 36, vol. 37 z.3, Warszawa 1994 r.

3.     Seminarium Atom a społeczeństwo w stulecie odkrycia polonu i radu, Co zawdzięczamy odkryciom Marii Skłodowskiej – Curie i Piotra Curie w technice i technologii, Andrzej G. Chmielewski, Warszawa, 15 czerwca 1998 r.

4.     Utrwalanie produktów rolno – spożywczych i higienizacja pasz metodą radiacyjną, (Ulotka),

5.     Napromienianie żywności – technologia alternatywna, (Ulotka).




Powrót